تاريخ انتشار : 1402/08/17 - 11:07
كد :40
سرعت گیر ترافیکی چیست و چه کاربردی دارد؟
سرعت گیر ترافیکی یا دست انداز از جمله پرکاربردترین تجهیزات ترافیکی است که با هدف کاهش سرعت وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول اغلب در مناطق حساس نظیر خیابان های اصلی، نزدیکی چهار راه ها، نزدیکی مدارس، تقاطع ها و... نصب می شود.
سرعت گیر ترافیکی یا دست انداز از جمله پرکاربردترین تجهیزات ترافیکی است که با هدف کاهش سرعت وسایل نقلیه مورد استفاده قرار می گیرد. این محصول اغلب در مناطق حساس نظیر خیابان های اصلی، نزدیکی چهار راه ها، نزدیکی مدارس، تقاطع ها و... نصب می شود و با مجبور کردن رانندگان به کاهش سرعت موجب تامین امنیت رانندگان و سرنشینان خودرو می شود. سرعت گیر ترافیکی در واقع مانع منحنی شکل است که سرعت خودروها را به 15 کیلومتر در ساعت کاهش می دهد. این محصول در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شود اما معمولا ارتفاع 5 سانتی متر و طول حداکثر 30 سانتی متر را برای آن در نظر می گیرند. سرعت گیر ترافیکی از تنوع زیادی در جنس، نوع طراحی و رنگ برخوردار است. سرعت گیر ترافیکی براساس استانداردهای روز دنیا طراحی و تولید می شود. در تولید این محصول از بهترین و با کیفیت ترین مواد استفاده شده است. سرعت گیر ترافیکی از دوام و مقاومت بالایی در برابر عوامل محیطی مختلف برخوردار است و در دراز مدت دچار تخریب نمی شود.
انواع سرعت گیر ترافیکی
سرعت گیر ترافیکی از لحاظ متریال به سه دسته زیر تقسیم می شود:
سرعت گیر پلاستیکی
سرعت گیر پلاستیکی از مواد پلی اتیلن ساخته شده است. این سرعت گیرها به صورت قطعات مستقل پازل ساخته می شوند بنابراین در صورت آسیب به یک قطعه می توان تنها همان قطعه را تعمیر و یا تعویض کرد. سرعت گیر پلاستیکی وزن سبکی دارد و به صورت از پیش ساخته به کمک چند پیچ و رولپلاک به زمین متصل می شود. این تجهیزات به رنگ زرد و سفید تولید می شوند. خاصیت شبرنگی سرعت گیر ترافیکی دید خوبی را برای رانندگان در شب فراهم می کند.
سرعت گیر لاستیکی
سرعت گیر لاستیکی دارای جنس لاستیکی است. این سرعت گیرها سازگاری بالایی با لاستیک خودرو دارند و در حین رد شدن از روی آن هیچ گونه آسیبی به لاسیتک خودرو وارد نمی شود. سرعت گیر لاستیکی برخلاف سرعت گیر پلاستیکی به رنگ مشکی تولید می شود. بر روی سرعت گیر لاستیکی نوارهای شبرنگی تعبیه شده است که موجب دید بهتر رانندگان در شب می شود. سرعت گیر لاستیکی در برابر تابش مستقیم نور خورشید مقاوم می باشد و ذوب نمی شود به همین دلیل بهترین گزینه برای استفاده در مناطق گرمسیری می باشد. این سرعت گیر ها به شکل پنجره هایی با ارتفاع یکدست تولید می شوند و بر روی سطح جاده و خیابان نصب می گردند.
سرعت گیر آسفالتی
آسفالت قدیمی ترین متریالی است که در ساخت سرعت گیر ترافیکی مورد استفاده قرار می گیرد. سرعت گیر آسفالتی به دلیل هم جنس بودن با آسفالت به راحتی بر سطح جاده و خیابان می چسبد. این سرعت گیر ها در برابر وزن بالا مقاوم می باشند به همین دلیل اغلب در مکان هایی با تردد وسیل نقلیه سنگین همچون دیزل، کامیون، اتوبوس و... نصب می شوند. سرعت گیر آسفالتی در مقابل تغییرات آب و هوایی مختلف مقاومت پایینی دارد و از ریسک فرسایش بالاتری برخوردار می باشد.