تاريخ انتشار : 1402/01/27 - 16:45
كد :37
قوانین نصب سرعت گیر
سرعت گیر یکی از تجهیرات ترافیکی است که نصب صحیح آن موجب کاهش تصادفات بر اثر سرعت غیر مجاز می شود.
سرعت گیر یکی از تجهیرات ترافیکی است که نصب صحیح آن موجب کاهش تصادفات بر اثر سرعت غیر مجاز می شود. اما در برخی مواقع نصب غیر استاندارد آن نه تنها نقش ارتقاء ایمنی را به درستی ایفا نمی کند بلکه ممکن است خود عامل بروز خسارات جانی و مالی شود. در بزرگراه ها و مسیرهای اصلی از سرعت گیر استفاده نمی شود زیرا نصب سرعت گیر موجب برهم خوردن عبور و مرور مناسب وسایل نقلیه می شود. سرعت گیر ترافیکی باید در محلی نصب شود که قابل روئیت باشد و رانندگان بتوانند آن را از فاصله دور توسط عوامل محیطی همچون رنگ، روشنایی، خط کشی، استوانه ایمنی، چشم گربه ای و... تشخیص دهند.
قبل از رسیدن به سرعت گیر تابلو و علائمی نصب می شود که رانندگان را از وجود سرعت گیر آگاه می سازد. این تابلو ها نیز همانند سایر تابلو های اخطاری حاوی سرعت مجاز یا میزان فاصله تا عامل خطر می باشند. سرعت گیر اغلب در مسیرهایی نصب می شود که از طول و عرض مناسبی برخوردار باشد و حداقل 2.25 کیلومتر امتداد داشته باشد. در مسیرهایی که دارای شیب بیش از 8 درصد باشد از سرعت گیر استفاده نمی شود. همچنین توصیه می شود در جاده های برفی نیز از سرعت گیر استفاده نشود.
سرعت گیر چیست
سرعت گیر ترافیکی از جمله پرکاربردترین تجهیزات ترافیکی است که در امتداد عرض خیابان نصب می شود و موجب کاهش سرعت وسایل نقلیه موتوری می شود. این سرعت ها مطابق با استاندادرهای روز دنیا طراحی و تولید می شوند. سرعت گیر ترافیکی دارای ارتفاع حداکثر 5 سانتی و طول حداکثر 30 سانتی متر می باشد. این سرعت گیرها نقش مهمی در حفظ امنیت عابرین پیاده دارند. سرعت گیر ترافیکی از دوام و مقاومت بالایی در برابر ضربات و صدمات احتمالی برخوردار است و قادر به تحمل وزن تا 50 تن می باشد.
انواع سرعت گیر
سرعت گیر لاستیکی
سرعت گیر لاستیکی همانطور که از نامش نمایان است از جنس لاستیک می باشد. در این سرعت گیر ها از داخل لاستیک نخ های مخصوصی عبور کرده است که موجب افزایش دوام و مقاومت سرعت گیر می شود. این سرعت گیرها اغلب به رنگ مشکی تولید می شود. بر روی این سرعت گیرها نوارهای شبرنگی تعبیه شده است که موجب بهتر دیده شدن آنها در شب می شود.
سرعت گیر پلاستیکی
سرعت گیر ترافیکی پلاستیکی از مواد پلیمری نرم، فشرده، مرغوب و با کیفیت ساخته شده است. این سرعت گیرها انعطاف پذیری بالایی دارند و در ابعاد و اندازه های مختلفی تولید می شوند. سرعت گیر پلاستیکی به صورت چند قطعه ای تولید می شود بنابراین در صورت آسیب به یک قطعه می توان تنها همان قطعه را تعمیر و یا تعویض کرد.
سرعت گیر آسفالتی
از دیگر انواع سرعت گیر می توان به سرعت گیر آسفالتی اشاره کرد. این سرعت گیرها برای استفاده در مکان هایی با تردد وسایل نقلیه سنگین مانند کامیون، دیزل، اتوبوس و... بهترین گزینه می باشند. سرعت گیر آسفالتی به دلیل فشردگی کمتر در ساختار خود از مقاومت پایینی در برابر تغییرات محیطی به ویژه تغییرات آب و هوایی برخوردار است و ریسک فرسایش بالاتری دارد.
نصب سرعت گیر ترافیکی
سرعت گیر ترافیکی از جمله پرکاربردترین ابزارهای آرام سازی ترافیک است. این تجهیزات توسط شهرداری ها در نقاط مختلفی از سطح شهر نصب می شود. نصب سرعت گیر ترافیکی باید بر اساس استانداردها صورت گیرد تا بتواند موجب کاهش سرعت خودرو ها و افزایش ایمنی عابرین پیاده و رانندگان شود. برای نصب سرعت گیر ترافیکی ابتدا باید سرعت گیر را در محل مورد نظر قرار دهید. سپس محل نشستن سوراخ های پیچ را به کمک گچ علامت گذاری کنید. سرعت گیر را بردارید و هر علامت را به کمک دریل سوراخ کنید. در مرحله بعد سرعت گیر را بر سطح جاده قرار دهید و به کمک چند پیچ و رولپلاک آن را بر روی زمین محکم نمایید.
ضوابط و مقررات نصب سرعت گیر ترافیکی
- قبل از سرعت گیر ترافیکی باید تابلوهای هشدار دهنده نصب شود. فاصله نصب تابلو تا سرعت گیر باید بیش از 30 الی 50 متر باشد.
- ابعاد و انداه سرعت گیر ترافیکی باید متناسب با محل نصب در نظر گرفته شود.
- سرعت مجاز در جاده های درون شهری با آزاد راه ها و اتوبان ها متفاوت است بنابراین نوع سرعت گیر ترافیکی باید متناسب با جاده انتخاب شود.
- روشنایی منطقه ای که سرعت گیر در آن نصب می شود از اهمیت بالایی برخوردار است بدین منظور باید در محل نصب سرعت گیر از روشنایی لامپ یا چراغ و یا چسب های فلوئورسانس و فسفرسانس استفاده کرد.